Gen9MD Community Forum.


Join the forum, it's quick and easy

Gen9MD Community Forum.
Gen9MD Community Forum.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Gen9MD Community Forum.

off-class discussion.

Tahun 3.kita separuh doktor.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

May 2022
SunMonTueWedThuFriSat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar


You are not connected. Please login or register

Q collection (Viral, parasitic infections, nutrition & Genetic disorders)

Go down  Message [Page 1 of 1]

ismipahmie

ismipahmie
Star Member
Star Member

1. Kala Azar is caused by
A) Leishmania tropica
B) Leishmania donovani
C) Leishmania brazilinsis
D) Donovania granulomatis
E) None of the above

2. Complication of filariasis include all of the following except :
A) Elephantiasis
B) Hydrocele
C) Chyluria
D) Cystitis glandularis
E) Lymphoedema

3. Brunn’s nests are due to :
A) Hyperplasia
B) Dysplasia
C) Metaplasia
D) Neoplasia
E) None of the above

4. Burkitt’s lymphoma can be seen in
A) Acquired Immunodeficiency Syndrome (AIDS)
B) Epstein Barr Virus (EBV) infection
C) Human Papilloma Virus (HPV) infection
D) Cytomegalic Inclusion Disease (CID)
E) Measles

5. What is the cause organism responsible for chicken pox?
A) Aspergillus fumigatus
B) Cryptococcus neoformans
C) Rubella virus
D) Small pox virus
E) Varicella-zoster virus

6. Pigeon chest is characterized by what type of vitamin deficiency?
A) Vitamin A
B) Vitamin B
C) Vitamin C
D) Vitamin D



7. Pallegra is manifested by
A) Macrocytic anemia
B) Dorsal kyphosis
C) Demyelination of lateral and posterior columns
D) Muscle weakness leads to protusion of abdomen
E) Obstructive jaundice

8. Ring chromosome is
A) Deletion occurs at both ends of a chromosome followed by fusion of the damaged ends
B) Transfer of a deleted segment of one chromosome to another
C) One chromosome arm is lost followed by duplication of the remaining arm, so that the chromosome becomes formed of either two long arms or two short arms
D) Two interstitial breaks with 180 degree rotation of the separated segment within the affected chromosome

9. Karyotype 47 XYY can be found in
A) Klinifelter’s syndrome
B) Turner’s syndrome
C) Down syndrome
D) Criminal person

10. Which of the following statements is true about Bango?
A) It is a type of addictive drug that can cause disturbed psychology, disturbed pulmunory and adverse behaviour
B) Type of gas that combine with hemogloblin in body causing loss of its capacity to bind with oxygen
C) It is due to exposure of severe cold leading to vasoconstriction and capillary thrombi
D) A type of chemical carcinogens
E) It increases dopamine and norepinephrine leading to euphoria, arrhythmias and mental changes

11. The following are not present in bilharzial colitis except

A. Brunn`s nest

B. Squamous metaplasia

C. Bilharzial ulcers

D. Carcinoma in situ



2Q collection (Viral, parasitic infections, nutrition & Genetic disorders) Empty Answers: Sat Mar 10, 2012 5:07 am

ismipahmie

ismipahmie
Star Member
Star Member

1. B 2. D 3. A 4. B 5. E 6. D 7. C 8. A 9.D 10. A

11.C because the rest is present in urinary bladder during carcinoma development

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum