Gen9MD Community Forum.


Join the forum, it's quick and easy

Gen9MD Community Forum.
Gen9MD Community Forum.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Gen9MD Community Forum.

off-class discussion.

Tahun 3.kita separuh doktor.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

December 2021
SunMonTueWedThuFriSat
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


You are not connected. Please login or register

Sensory,Motor Ataxia

4 posters

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Sensory,Motor Ataxia Empty Sensory,Motor Ataxia Mon Jun 06, 2011 8:42 pm

Hamz!!

Hamz!!
Admin
Admin

+ve romberg untuk sensory ke motor ataxia?
fahmi tanya

http://wordsfromtheorient.blogspot.com/

2Sensory,Motor Ataxia Empty Re: Sensory,Motor Ataxia Mon Jun 06, 2011 9:02 pm

drpetemd

drpetemd
Book Addicts
Book Addicts

Hamz!! wrote:+ve romberg untuk sensory ke motor ataxia?
fahmi tanya

Sensory ataxia

https://www.facebook.com/afiffahimmd

3Sensory,Motor Ataxia Empty Re: Sensory,Motor Ataxia Mon Jun 06, 2011 10:23 pm

naqiyan

naqiyan
Star Member
Star Member

saja nak share :

+ve romberg utk sensory ataxia,
bila test patient tu,suruh dia pejam mata,then dia akan tumbang,or jd x balance.

tapi in case kalau motor ataxia,even tak suruh dia pejam mata pun dia dah mcm nak tumbang,or x balance.

itu apa yg doc pernah ckp la cmne nak bezakan motor ataxia dgn sensory.

contoh sensory ataxia : tabes dorsalis

contoh motor ataxia : neocerebellar syndrome

contoh yang sensory&motor ataxia : thalamus syndrome

ngaaaa~maaf lah kalau pening je ayat... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

http://www.manismasinhidupku.blogspot.com

4Sensory,Motor Ataxia Empty Re: Sensory,Motor Ataxia Tue Jun 07, 2011 1:05 am

drpetemd

drpetemd
Book Addicts
Book Addicts

naqiyan wrote:saja nak share :

+ve romberg utk sensory ataxia,
bila test patient tu,suruh dia pejam mata,then dia akan tumbang,or jd x balance.

tapi in case kalau motor ataxia,even tak suruh dia pejam mata pun dia dah mcm nak tumbang,or x balance.

itu apa yg doc pernah ckp la cmne nak bezakan motor ataxia dgn sensory.

contoh sensory ataxia : tabes dorsalis

contoh motor ataxia : neocerebellar syndrome

contoh yang sensory&motor ataxia : thalamus syndrome

ngaaaa~maaf lah kalau pening je ayat... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Perfect explanation!!!

Sensory,Motor Ataxia 1306949670_boxing_with_a_cat

https://www.facebook.com/afiffahimmd

5Sensory,Motor Ataxia Empty Re: Sensory,Motor Ataxia Tue Jun 07, 2011 7:57 am

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

naqiyan wrote:saja nak share :

+ve romberg utk sensory ataxia,
bila test patient tu,suruh dia pejam mata,then dia akan tumbang,or jd x balance.

tapi in case kalau motor ataxia,even tak suruh dia pejam mata pun dia dah mcm nak tumbang,or x balance.

itu apa yg doc pernah ckp la cmne nak bezakan motor ataxia dgn sensory.

contoh sensory ataxia : tabes dorsalis

contoh motor ataxia : neocerebellar syndrome

contoh yang sensory&motor ataxia : thalamus syndrome

ngaaaa~maaf lah kalau pening je ayat... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

owh, thnks kpd sesiapa yg bukak soklan ni, sebab xperasan plak pasal sensory n motor ataxia.. ingtkan ataxia ni cm gitu jer..

ingtkan ataxia ( neocerebellum diseases ) ni hnya menyebabkn mcm tremors gitu..*rupenya ada jgk yg sign n symptoms yg menunjukkan xleh nk balance in case of standing..

*** thanks sumer.. bertambah satu ilmu dgn mudahnya tnpa membukak buku..

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum