Gen9MD Community Forum.


Join the forum, it's quick and easy

Gen9MD Community Forum.
Gen9MD Community Forum.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Gen9MD Community Forum.

off-class discussion.

Tahun 3.kita separuh doktor.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

December 2022
SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


You are not connected. Please login or register

survey pandangan pelaksanaan forum gen9

+6
frenzyfish
abgkacak
Hamz!!
naqiyan
nisa mohd zaidan
afnan fakhrurazi
10 posters

Go to page : 1, 2  Next

Go down  Message [Page 1 of 2]

1survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Empty survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Mon May 09, 2011 5:58 am

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

Selepas sebulan lebih FORUM ini dibuat , saya ingin meninjau la sejauh mana pandangan korunk2 sume terhadap forum ini..
Sepanjang tempoh ini, nmpaknya sudah melebihi separuh ahli batch ini mendaftar dan saya agak berbangga dgn sokongan yg diberikan ( walaupun ini adalah tempoh percubaan ). Kpd yg xmendaftar lagi tu mungkin kesilapan dr pihak pengurusan forum ni yg x cukup memPROMOSIkan benda ni, untuk itu, saya berharap sume ahli forum ini :


1 - Memberikan kritikan mengenai kelemahan cara ini.
2 - Memberikan cadangan yg boleh pihak kami lakukan untuk menambahbaik pelaksanaan.
3 - Berikan pandangan anda mengenai cadangan di bawah ni .. ( Sama ada SOKONG @ MEMBANGKANG )

** ada cadangan untuk menukarkan forum ini kepada FB group atas sebab2 berikut :
- FB mempunyai notification membolehkan ahli2 alert tentang post dan komen
- Menjadi kebiasaan untuk budak2 skrang membukak FB
- Komen bleh dipapar dgn cepat..


nisa mohd zaidan


Book Lovers
Book Lovers

hmm, forum ni mmg x leh wt noti mcm fb eh?

sbb dah buat forum ni kan, apa kata kita teruskan.sbb ada segelintir akhwat xde fb Rolling Eyes

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

ntahla, tp setakat ni memang xd ag la..
nk truskan j? xd hal tp make sure la forum ni hidup memandangkan tyme tnya ai tu pun sume stuju j..
mintak kerjasama dr semua ahli yg berdaftar la, sebab lau hnya 2 3 org yg bukak, memang xjadik la..

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

** jika ada sape2 yg nk kutuk @ tidak berpuas hati ke pasal benda ni @ org yg handle benda ni, dipersilakan yer..
eg : "org yg hndle benda ni dahla xreti dlm pelajaran, pastu xhensem plak tp ada hati nk teruskan buat benda ni "..

** tindakan profesional akan diambil dan tidak akan dibawa2 ke dlm kelas.. Very Happy
** Cume nk tau apa pandangan korang sepanjang tempoh pelaksanaan jer..
** diharap dpt beri respons yer ~

naqiyan

naqiyan
Star Member
Star Member

salam,err,mula2 skali,tengs kt nisa. awak nampak caring di situ. huhue~

tp,bg saya,boleh je kot nak berforum kat fb.
kalau rasa2 ikut fb tu lg berkesan n senang nk diskus n byk kebaikannya en.
since kat forum ni pun,sape je yg xde fb yg selalu ada kat forum ni.
bg yg xde fb tu mungkin boleh pass je soalan kat siapa2 utk ajukan kat forum fb.

sekadar pendapat Wink

http://www.manismasinhidupku.blogspot.com

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

itulah tujuan post ini diadakan , adalah untuk mengumpul pandangn serta pendapat semua ahli pihak batch kita, kerna yg akn menggerakkan benda2 ini bukan dr satu pihak sahaja tp ianya melibatkan semua pihak..
diharap sebar2kan tentang perkara ini kpd member2 yg lain bg memudahkan kerja2 menambahbaikkan sistem akademik batch kita. Smile
*serta jgn lupa bg pandangan yer ~

Hamz!!

Hamz!!
Admin
Admin

sebab ada yg xda facebook lah aku mncdgkan forum nih.
tapi kalau setakat sorg dua je yg bukak bnde nih ..
=____________________=

http://wordsfromtheorient.blogspot.com/

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

sabar ammar yer..
mcm yg naqiyan anis ckp tadi , org yg xd fb xramai pun yg bukak benda ni..
* konklusionnya :
1 - mcm org yg x berFb tu memang xambil tau pun pasal benda2 ni terutama forum ni ( duk study dgn buku j keje )..
2 - kalau org berFB dia xaktif Forum sebab xd notification untk bg dia alert..( bnyak komitmen , blog lagi, )
3 - daripada 63 yg berdaftar : hnya 40 yg pernah bukak untuk minimum sekali..
xsmpai 15 org yg aktive dlm meng"view" perkembangan Forum ni..

*** MINTAK SEKALI LAGI SUPAYA BERI RESPONS UNTUK KEMAJUAN BATCH

abgkacak

abgkacak
Book Lovers
Book Lovers

i think this is a first for a long time but swell
sebenarnya aku buka sahaja forum ini pene. tetapi itulah
orang tanya bukannya aku boleh jawab
nak tanya bukannya aku ada benda nak tanya[ baca : tak belajar ]
jadi aku hanya mampu lihat dan terus melihat
ok sakit perut babai
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

frenzyfish

frenzyfish
Book Lovers
Book Lovers

hrmmmm...setuju ngan nisa..
forum fb better kowt....
sbb mcm x dpt sambutan jerr forum ni.....
ntah2x ader jer yg x tau forum ni wujud...

sebeno nyerr..
ramai jer yg mcm "abgkacak"(saper ni???)...diorang follow jer forum ni,tp,x tau nk jawab aper,x tau nk tanyer aper,suker bacer jer org diskus pasal aper.....nk wat camner....cara masing2x la tuuu....

satu lg,ade yg stadi suker fokus dgn buku jer....kalo berbincang,dier raser makin x faham......watever laaaa...

anyway,admin2x forum dah wat yg terbaek sebenar nyer utk tlg batch....good job

semoger Allah membalas usaha kalian... Basketball Basketball Basketball Exclamation What a Face What a Face

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

forum fb??
rasa itu cdgan naqiyan.. tp xkesahla sape2 pun yg bg cdgan..juz nk tau pendapat ahli2 yg lain jer, jika cara itu lebih memberikan keselesaan untuk berdiskusi sesama batch..
jika dikatakn xd point untuk dibincangkan , bleh j kita buat sempoi2 , ( xperlu nk terlalu straight * untuk akademik j )..kan2?
jika ramai yg bersetuju, mungkin cdgan untuk buat forum fb ni akan diusulkan kpd pihak atasan..* sebab kiteorang xd kuasa pun

*terima kasih kpd yg sudi memberikan pandangan

ayunishafaf

ayunishafaf
Star Member
Star Member

salam,
x taw la nk ckp per ngn forum nie,
sian kat admin pn ad gak

sbnrnyer, notification leh jer nk dpt, kt option kt bwh nie,
x pn, set ah kt profile, kn notification akn smpai kt email

p kalau dh kt fb bg kebaikan tuk sume, bukak je la kt fb tp
klu dh mmg sume mls nk berforum... kt fb pn forum x gerk
klu nk bt sempoi, maybe gerk gk laa kut....
p msti off topic je yg byk nti... tp x per laa kn, at least...

btw, sblm korg tutp forum nie, nk tye stu sokln last, tgk sket bper org respons..
https://gen9mdforum.forumegypt.net/t21-m-s-151-reproduction#196


afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

xperlu kesian dgn admin ni Smile.. dah memang tugas yg diamanahkan tp alang2 dah buatkan, harapan admin ni nk jgak la tgk benda ni berjaya, demi kebaikan n kemajuan batch ni jgak..

*notification memang ada tp dia kdg2 mcm x muncul gitu..mcm xeffective TP kalau kita selalu bukak tiap kali on9, xd hal rasa kalau nk detect ada org reply k tidak komen / ada org post tajuk baru ( cume kena usaha cikit j )

forum ni ada pro n contra dia :

contoh : 1- dia sesuai sebagai medium perbincangan sebab bleh tulis panjang2 and effective 4 explaination sumthing
2- biasa komen / post akan kuar lmbat cikit, jadi makn masa cikit kalau nk tunggu org reply..


* ada sape2 nk stay guna forum ni x??

ayunishafaf

ayunishafaf
Star Member
Star Member

btul gk
nak la jugk sbnrnye... (sbb kadg2 ad gk arh sket2 nk tye pape2)
n sbb xde fb

p utk kemaslahatan sume
x kesh jer klau nk tutup pn, nk bkak fb
n klau nk thu ilmu pape pndai2 laa nk cri...
nk seribu daya, x nk seribu dalih kn...

n thnks to spe2 yg tlg jwb sokln selama nie..
(even tye 2-3 kali )jer
*membantu*

so good luck arh sume exm n gudluck kat medium bru... moga bermnfaat utk sume
-ayat mcm majlis perpishn jer-

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

xdla,rasenya stay pun ok je buat masa ni..
kalau semua bagi sokongan, rasenya xd timbul kot masalah forum ni xhidup..

cume ada cdgan tu sebab nk memudahkan jer..

* andai kata ada buat FB group , forum ni masih tetap dijalankan..
* mungkin FB group tu digunakan juga untuk yg sempoi2.. ( bincang pasal esok kelas ap , pkul wape )

nisa mohd zaidan


Book Lovers
Book Lovers

insya allah.ajk akademik sesi baru akan fikirkan masalah ini dan cari penyelesaian terbaik! flower

17survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Empty Re: survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Thu May 12, 2011 12:37 am

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

xkesahla sape2 pun dan walau bagaimanapun, tp xsemestinya itu bermakna tugas ni hnya tugas ajk akademik jer, disebabkan forum ni adalh bermotifkan batch, jadi sama2lah membantu menjayakan apa yg telah dilaksanakan..

18survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Empty Re: survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Thu May 12, 2011 12:41 am

Hamz!!

Hamz!!
Admin
Admin

Hmmpphhh.
aku baru nak delete forum ni once and for all!

pene ada futsal ke mlm ni? Very Happy

http://wordsfromtheorient.blogspot.com/

19survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Empty Re: survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Thu May 12, 2011 12:44 am

Hamz!!

Hamz!!
Admin
Admin

nisa mohd zaidan wrote:hmm, forum ni mmg x leh wt noti mcm fb eh?

sbb dah buat forum ni kan, apa kata kita teruskan.sbb ada segelintir akhwat xde fb Rolling Eyes

btw,
nak notification sila buka facebook ya.
sebab itu trademark mark zuckercandle.

kan ada dpt notif via email kalau xsilap

http://wordsfromtheorient.blogspot.com/

20survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Empty Re: survey pandangan pelaksanaan forum gen9 Thu May 12, 2011 12:58 am

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

ammar : yer ah, ada futsal ar kul 7 hari ni...

bg pandangn aku lak " xpyh la kita nk delete terus benda ni sebab medium ni sesuai untuk perbincangan ( yg kena tulis panjang2) .."

tp jika ada alternatif nk buat FB , kita bleh j buat mybe untuk batch kita, untuk topic2 yg melibtkan semua batch .. xsemstinya akademik jela..

so, untuk memeriahkan lagi apa yg kita dah mulakan, same2 la beri sokongan..

Payapaya

Payapaya
Star Member
Star Member

Kalau berforum dalam FB,
topik-topik lama akan tenggelam.
Susah nak cari balik.
Kalau di sini,
lebih teratur dan berorganisasi.
Dan, ada sahaja ikhwah juga tidak berFB
yang dahulunya aktif di sini.
Dahulu.....



Mungkin,
terkadang, soalan dan jawapan yang terlalu panjang membosankan
orang yang IQnya tak setinggi mana.
Macam a**.




Masalah yang timbul ialah bagaimana nak menarik minat.
Bukan medium yang sesuai.
Di sini sudah terbaik.
























Sebab ada ikon gerak-gerak.
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

saya juga bersetuju dgn saudara af***..

cuma di medium ini, hnya memerlukan seseorang itu peka sahaja..
rasanya tidak menjadi masalah jika semua memberikan sokongan yg padu..

masalah yg sama mungkin akan berlaku pada forum Fb jika ada lagi ulat2 yg tidak memberikan sokongan dlm pelaksanaan yg dilakukan..

*thanks to the saudara sebab cadangan anda.

nur anis


Learning Member
Learning Member

buat dua2.
forum tmpt blajar,discuss n fb group tmpt bt announcement(kdg2 susah jugak tgk mastura duk tag org situ sini).
forum ni myb masa pelaksanaan xtepat sgt, sbb sume org dah kalut nak exam nak bukak buku itu buku ini mane nak bukak forum lg.mungkin awal2 tahun 3 nnt gerak la sikit kot~
promosi pon xcukup kuat.ade lg yg tatau senanye.link pon xletak dkt yg.

afnan fakhrurazi

afnan fakhrurazi
Pro Member
Pro Member

eK? sebenarnya benda ni dah lama dilaksanakan..

mybe tyme ni agak la sesuai nk forum sebab bleh bincang n bg soklan2 spot yg mungkin ada..tp lain org lain pendapat..

yg Fb tu kena mintak pihak multimedia k @ ajk akademik yg putuskan..jika ramai yg stuju , rasanya xd mslah bg pihak atasan..

* tima kasih sebab bagi pandangan..
* pasal iklan & promosi tu kami mintak maaf la dari pihak pengurusan sebab xsmpat nk mklumkan kpd semua.. jika boleh, tlg smpai2kan pd yg belum tau yer." sama2 la kita menjayakan pelaksanaan ini "
*insyAllah , kami akn memperbaiki iklan n promosi sebelum masuk tahun 3 ni.. ( sebab nk tukar org dah )

Payapaya

Payapaya
Star Member
Star Member

Pada asalnya,
forum ini bertujuan untuk membincangkan isi pelajaran yang baru di ajar sehari-hari.
Bukan semasa ulangkaji untuk peperiksaan cuma.




Tapi, memandangkan, kita-kita lebih cenderung menggunakan internet
untuk berKOREA, berCF, berOTLOB, dan berMAHARAJA LAWAK cuma,
masakan tujuan asal dapat dicapai.




Berforum di FB hanya menambahkan ketagihan sahaja.
Dan, kasihanilah mereka yang ingin deactivate tatkala musim
peperiksaan menjengah.










Sekadar pandangan peribadi.
rabbit rabbit rabbit

Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum